Ford modellen in de jaren 80

Begin jaren 80 verkeerde Ford in zwaar weer. Al enkele jaren verloren zij terrein aan Japanse en Europese automerken. In 1982 draaiden zij zelfs 1,5 miljard Amerikaans dollars verlies. Na een verbetering van de economie in 1984 kon Ford weer groeien. Ford kwam in deze periode met een nieuwe stijl met afgeronde vormen, zoals de Ford Taurus. Bekijk in dit artikel de populaire Ford modellen uit de jaren 80.

Ford EXP (1981 – 1988)
Ford EXP 1982
By NYDrifter, CC BY-SA 3.0, Link
De Ford EXP is een compacte sportcoupé die geproduceerd werd door Ford Motor Company. Het was de eerste tweezits Ford sinds de Thunderbird uit 1957. De auto maakte zijn opwachting tijdens de Chicago Auto Show in 1981. In 1988 werd het model stopgezet vanwege tegenvallende resultaten. Concurrenten in de tweezits markt, zoals de Pontiac Fiero en Honda CRX, zorgen voor een verschuiving in de verkopen. De auto maakte in 1988 een comeback in de vorm van de Ford Probe.